The Tambles

The Tambles zijn klaar om de wereld te veroveren met hun garagerock ‘n roll en dat lukt al aardig met tours in Spanje, Tsjechië, Duitsland, Nederland en support shows voor Supergrass. In 2022 kwam tweede langspeler Scraping By uit op Bickerton Records. Denk: de silliness van The Kinks gemixt met de beste riffs die Keith Richards nooit heeft bedacht en koortjes zo goed dat je niet ze meer hebt gehoord sinds The Band The Last Waltz speelde.

Na Nederlandse, Spaanse, Duitse en Tsjechische tours in 2022 en begin 2023 schrijft de band op dit moment aan haar derde album. 

@meetthetambles

Certain Animals

Gedrenkt in een ruime kennis van hun muzikale helden uit de 60s en 70s als ELO, Supertramp en natuurlijk The Beatles neemt de band je mee op een eclectische en emotionele reis door een vintage verleden. De band brengt op tweede plaat Arts & Crafts hun kijk op het leven zonder schroom of pretenties, en is openhartig, eerlijk en vol liefde over dat wat de band brengt. Certain Animals doet het goed op nationale radio en TV en mag onder andere Leo Blokhuis en Rob Stenders tot haar fans rekenen. 

In voorjaar 2023 is Arts & Crafts gereleased op TCBYML en met een tour langs Nederlandse popzalen. In het najaar van ’23 brengt de Rotterdamse band haar muziek naar de theaters. 

@certainanimals

Ruth Elings

Theatermaker Ruth Elings studeerde in 2018 met een 9 af aan het Utrechtse Conservatorium met haar eerste kleinkunstprogramma. In 2021 ging ze voor het eerst op tour. Met de voorstellingTOBBEN speelde ze in 30+ kleine theaters in het hele land. Ruth is in haar voorstellingen ontwapenend op een komische manier en zingt de sterren van de hemel. Inspiratiebronnen als Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en Yentl & De Boer zijn altijd terug te vinden in haar eigen werk. 

Momenteel is Ruth aan het try-outen met haar nieuwe kleinkunstprogramma Volg Mij (oa in TapasTheater en De Muze). In het voorjaar van 2023 is haar – met hulp van Buro Beat ontwikkelde – webserie Het land waar grote mensen wonen verschenen. 

@ruthelings

Roes

Roes bestaat uit Judith Oosterwijk en Sophie Laurence en maakt voorstellingen over actuele thema’s. Door middel van scherpe, ritmische teksten nemen ze je mee in hun wereld, waarbij ze niet bang de scherpe randjes op te zoeken. Het mag best schuren! Hun visie op mens en maatschappij vertolken ze door hun gedeelde liefde: muziek. Judith en Sophie staan allebei bekend om hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid.

In 2021 en 2022 tourde Roes met haar eerste voorstelling We zullen wel zien waar we terechtkomen. Op 21 maart 2023 is de culinaire verhalenbundel Roes kookt over verschenen met een release in Theater Walhalla. Daarnaast werkt Roes aan haar volgende voorstelling. 

@roesspeelt